♥ Μαρτυρικά Βάπτισης Μπαμπούσκες! ♥

Όπως σας είχα πει  στην προηγούμενη ανάρτηση, μετά από τη Μπαμπούσκα ως διακοσμητικό επάνω στη λαμπάδα βάπτισης,ακολουθούν τα μαρτυρικά βάπτισης!
Είναι πολύχρωμες και στην πίσω πλευρά, όπως θα δείτε στη δεύτερη φωτογραφία, έχω ράψει καρφίτσα όπου μετά τη βάπτιση μπορεί να γίνει ένα όμορφο τσόχινο κόσμημα.
Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα χρώματα τσόχα 3 χιλιοστών. Για πρόσωπο, σωμόν χρώμα τσόχας, για μάτια και μαλλιά καφέ χρώμα.
Τα διακοσμητικά είναι ένα κουμπί σε σχήμα λουλούδι για τσαχπινιά και κορδέλα επίσης σε πολλά χρώματα.
Τα μαρτυρικά βάπτισης μπαμπούσκες και γενικά τα μαρτυρικά βάπτισης δεν χρειάζεται να δένει με το θέμα της βάπτισης απαραίτητα. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και μπορούμε να διαλέξουμε ότι θέμα θέλουμε. Στην επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω τις μπαμπούσκες σε μπομπονιέρα βάπτισης.

Καλές δημιουργίες! :Ο)











♥ Διακοσμητικό για Λαμπάδα Βάπτισης: H Γλυκιά Μπαμπούσκα! ♥

Καλό μήνα σας εύχομαι με μια όμορφη και γλυκιά κυρία, τη Μπαμπούσκα!
Η γνωστή σε όλους μας κούκλα Μπαμπούσκα, από την λαϊκή Ρώσικη τέχνη, εκπροσωπεί μια μητέρα με μεγάλη οικογένεια, μια γυναίκα που είναι υγιείς και ευτυχισμένη. Συμβολίζει την γονιμότητα, τη μητρότητα και την εξέλιξη του ανθρώπου από τη γέννηση του μέχρι να μεγαλώσει.Το χαρακτηριστικό της μπαμπούσκας είναι μια σειρά από κούκλες που κρύβονται η μια μέσα στην άλλη μειώνοντας το μέγεθος κάθε φορά.
Μάλιστα το πιο μικρό κομμάτι θεωρείτε πολύ ξεχωριστό, συμβολίζει ένα μωρό το οποίο είναι φτιαγμένο από συμπαγές και πολύ καλή ποιότητας κομμάτι ξύλου. Η Γλυκιά Μπαμπούσκα που θα δείτε παρακάτω είναι και αυτή ξεχωριστή, είναι η μικρότερη από τις άλλες μπαμπούσκες και μάλιστα είναι πολύ ντροπαλή,είναι φανερό από τα ροδαλά μαγουλάκια που έχουν εμφανιστεί στο προσωπάκι της! Μέχρι να την πείσω να τη βγάλω φωτογραφίες για να τη δείτε και εσείς, έπρεπε να της πω πολλά παραμύθια ,τραγούδια και αστεία! Τελικά βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζω!!!

Η γλυκιά μπαμπούσκα είναι διακοσμητικό για λαμπάδα βάπτισης, ραμμένη όλη στο χέρι και με πολύ δουλειά!
Οι διαστάσεις είναι 25 Χ 15 εκατοστά περίπου και μπορεί να τοποθετηθεί επάνω στη λαμπάδα με όποιο στολισμό θέλουμε και μας αρέσει!

Τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει είναι τσόχες 3 χιλιοστών στα χρώματα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Από καρό ροζ κορδέλα, έφτιαξα τον φιόγκο δεμένος και ραμμένος με βελούδινη κορδέλα.

Τις επόμενες ημέρες θα σας δείξω τα μαρτυρικά βάπτισης και τις μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα Μπαμπούσκες που έχω φτιάξει.

Πιστέυω να σας αρέσει η Γλυκια Μπαμπούσκα! :Ο)