Καλώς ορίσατε στο SofterrOr.

Το όνομα μου είναι Φλώρα και λατρεύω τις χειροποίητες δημιουργίες.
Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε δημιουργίες που κατασκευάζω τις ελεύθερες ώρες μου από τσόχα και ύφασμα, όπως, Μπομπονιέρες Βάπτισης, Χριστουγεννιάτικα Στολίδια, Πασχαλινές Λαμπάδες, και πολλές, πολλές δημιουργίες! Φτιάχνω διάφορες μορφές ραμμένες με τα χεράκια μου και αυτό μου αρέσει γιατί το κάθε πραγματάκι που δημιουργώ από το ίδιο πατρόν έχει τη δική του μοναδικότητα.

Μπομπονιέρες Βάπτισης: Τα Ζωάκια του Δάσους - Τα Καστοράκια!!!

Καλημέρα και καλό μήνα!

Για σήμερα σας έχω το όγδοο ζωάκι του δάσους και είναι ο Κάστορας!
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι δικοί μου κάστορες είναι πολύ περίεργοι βλέπουν φωτογραφική μηχανή και πάνε να δουν τι είναι, τους έλεγα να κάτσουν καλά, αλλά τίποτα! Δύσκολη δουλειά είχα λοιπόν με αυτά τα πλασματάκια και θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες τι εννοώ!

Ο κάστορας από μόνη της είναι πολύ όμορφή μπομπονιέρα βάπτισης, αλλά και με τα άλλα ζωάκια του δάσους την Κουκουβάγια, το Ελάφι,τον Λύκο, την Χελώνα, το Σκιουράκι, τον Σκαντζόχοιρο και το Σαλιγκάρι κάνουν όλες μαζί, πολύ όμορφες μπομπονιέρες βάπτισης!
Τα καστοράκια τα έκανα με καφέ τσόχα σε διάφορες αποχρώσεις, και στην ουρά χρησιμοποίησα παχιά τσόχα. Οι διαστάσεις είναι 17 Χ 11 εκατοστά περίπου.

Με λίγα λόγια...
"Ο κάστορας είναι πολύ γλυκό ζώο που ζει σε λίμνες, είναι ο ξυλοκόπος των δασών αφού με τα μεγάλα σε αριθμό 20 κοφτερά δοντάκια του ροκανίζει κορμούς και κλαδιά για να κάνει τη φωλιά του και φράγματα, είναι καταπληκτικός τεχνίτη και στα δυο! Έχει μια μεγάααλη ουρά, σαν κουπί, που τον κάνει πολύ ευκίνητο και όταν υπάρχει κίνδυνος χτυπάει την ουρά του για να ειδοποιήσει τα άλλα μέλη της ομάδας! Ο κάστορας τρώει μαλακούς φλοιούς και βλαστούς από ιτιές, λεύκες, δρυς και άλλα δέντρα ή υδρόβια φυτά, αλλά ποτέ από κωνοφόρα. Το τρίχωμά που έχει ο κάστορας είναι πολύτιμο για το ίδιο το ζώο και μόνο! και το λέω αυτό γιατί διάβασα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλοί κάστορες, το εντατικό κυνήγι του καθώς και η καταστροφή των φυσικών βιοτόπων του οδήγησε στη δραματική μείωση του αριθμού του. Σήμερα, ευτυχώς τα νέα είναι πολύ καλύτερα!"

Για περισσότερες πληροφορίες στο Υγείαonline

Επίσης να αναφέρω ότι η λέξη Κάστορας είναι ελληνική. Είναι γνωστό ότι ένας από τους δύο αδελφούς της ωραίας Ελένης λεγόταν Κάστορας. Μαζί με τον αδελφό του Πολυδεύκη, οι θεοί τους έκαναν αστέρια που στολίζουν τον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Νομίζω πως είπα πολλά σήμερα και για να μη σας κουράσω άλλο σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες που είναι και πολλές!

Έως την επόμενη φορά, εύχομαι όμορφες δημιουργίες!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου softer@otenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου