Καλώς ορίσατε στο SofterrOr.

Το όνομα μου είναι Φλώρα και λατρεύω τις χειροποίητες δημιουργίες.
Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε δημιουργίες που κατασκευάζω τις ελεύθερες ώρες μου από τσόχα και ύφασμα, όπως, Μπομπονιέρες Βάπτισης, Χριστουγεννιάτικα Στολίδια, Πασχαλινές Λαμπάδες, και πολλές, πολλές δημιουργίες! Φτιάχνω διάφορες μορφές ραμμένες με τα χεράκια μου και αυτό μου αρέσει γιατί το κάθε πραγματάκι που δημιουργώ από το ίδιο πατρόν έχει τη δική του μοναδικότητα.

Μπομπονιέρες Βάπτισης - Τα Ζωάκια του Δάσους: Τα Αρκουδάκια!!!

Καλησπέρα και καλή Εβδομάδα!!!
Αυτή τη φορά θα σας δείξω τις Αρκούδες! Αυτά τα ζωάκια που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα με τη βοήθεια του Αρκτούρου μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης που έχει σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν θα σας κουράσω πολύ, αν θέλετε να δείτε και να διαβάσετε κάντε κλικ στο http://www.arcturos.gr/ και αν θέλετε συγκεκριμένα για την αρκούδα πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Μυθολογία πάντα έχει μια όμορφη ιστορία να μας πει. Τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα!

"Η πλούσια σε φαντασία Ελληνική μυθολογία συνδέει τη Μεγάλη Άρκτο με την ερωτική δραστηριότητα τον σκανταλιάρη Δία. Ο Δίας, λοιπόν, έβαλε στο μάτι την πανέμορφη Νύμφη Καλλιστώ, τη μονάκριβη κόρη τον Λυκάονα, βασιλιά της Αρκαδίας με τους 50 γιους. Η Καλλιστώ από την ερωτική της σχέση με το Δία γέννησε τον ήρωα Αρκάδα, γενάρχη των Αρκάδων.
Η παράνομη αυτή σχέση προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, τη ζήλια και την οργή της Θεάς Ήρας. 'Ετσι, για να εκδικηθεί, μεταμόρφωσε την πεντάμορφη Καλλιστώ σε αρκούδα. Η κακομοίρα η Καλλιστώ, μεταμορφωμένη σε αρκούδα, περιπλανιόταν χρόνια μέσα στα πυκνά δάση της Αρκαδίας, ώσπου κάποτε συνάντησε, παλικάρι πια, το γιο της τον Αρκάδα, που κυνηγούσε άγρια ζώα στο δάσος. Η Καλλιστώ επηρεασμένη από τη μητρική της αγάπη, ξεχνώντας ότι ήταν αρκούδα, έτρεξε να τον αγκαλιάσει. Ο Αρκάδας όμως, όπως ήταν επόμενο, δεν αναγνώρισε τη μάνα του. Βλέποντας μια αρκούδα να τον επιτίθεται, σήκωσε το δόρύ τον να τη σκοτώσει. Ο πανταχού παρών, όμως, Δίας, για να προλάβει τη μητροκτονία, μεταμόρφωσε και τον Αρκάδα σε Άρκτο. Μόνο τότε το μικρό αρκουδάκι αναγνώρισε τη μάνα του και έτρεξε χαρούμενο να κυλιστεί στα πόδια της.Ο παντοδύναμος Δίας, για να τους γλιτώσει μια και καλή από την οργή της Ήρας, έστειλε και τους δύο στον ουρανό και τους έκανε αστερισμούς, για να χαίρονται εκεί αιώνια τις νύχτες ο ένας κοντά στον άλλο. Η μητέρα έγινε ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, η κορωνίδα τον βόρειού ημισφαιρίου τον ουρανού, και γιος της, ο Αρκάδας, ο αστερισμός της Μικρής 'Αρκτου .Η ζήλια, όμως, της 'Ηρας δε σταμάτησε εδώ. Αφού έκανε μια ζωηρή σκηνή ζηλοτυπίας στον πονηρούλη Δία, θυμωμένη πολύ από τη μεγάλη τιμή που έκανε στη φίλη του και το γιο τους, έστειλε τη Θέτιδα να διατάξει τον Ωκεανό, που αντιπροσώπευε τον ουρανό, να μην επιτρέψει ποτέ στους αστερισμούς αυτούς να βρουν ξεκούραση στους κόλπους του. Απαγόρευσε , λοιπόν, στους δύο εχθρούς της να ανατέλλουν και να δύουν, για να μη λούζονται ποτέ στα υγρά βασίλεια του ωκεανού και να ξεκουράζονται. Έγιναν, δηλαδή, αειφανείς αστερισμοί. 'Ετσι, οι δύο Άρκτοι από τότε ουδέποτε ξεκουράζονται, ενώ τους καταδιώκει συνεχώς ο Αρκτούρος, ο επικεφαλής των Θηρευτικών Κυνών." Πηγή από Αρχαία Ελληνικά.

Τώρα τα δικά μου αρκουδάκια είναι μια πολύ όμορφη παρέα, παλιοπαρέα θα έλεγα που τους αρέσουν οι σκανδαλιές και τα παιχνίδια και γιατί το λέω αυτό; Αν δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω τα αρκουδάκια μου έχουν χορταράκια κολλημένα σε όλο τους το σώμα και για να τα πείσω να κάνουν φωτογράφηση έπρεπε πρώτα να παίξουν! Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω. Τα αρκουδάκια είναι το ένατο ζωάκι του δάσους και μαζί με την Κουκουβάγια, το Ελαφάκι, τον Λύκο, τον Σκαντζόχοιρο, τον Κάστορα, το Σαλιγκάρι, τα Σκιουράκια και την Χελώνα κάνουν ένα πολύ όμορφο και θεαματικό θέμα για Μπομπονιέρες Βάπτισης!!!

Μέχρι την επόμενη φορά όμορφες δημιουργίες! :Ο)

Για να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μου στο softer@otenet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου