♥ Γενέθλια με Θέμα Snoopy!!! ♥

u      Πριν ένα μήνα περίπου μου έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα η φίλη μου η Μαίρη και μου ζήτησε να κάνω δωράκια για τα γενέθλια της κορούλας της Ελίνας. Θέμα, ο Snoopy το γνωστό ασπρόμαυρο σκυλάκι!
Έτσι και εγώ έβαλα κάτω το κεφάλι να σκεφτώ πως θα τα κάνω... τελικοί παραλήπτες, παιδιά, οι αυστηρότεροι κριτές και για μένα έχει μεγάλη σημασία όταν θα το πάρει το παιδάκι στα χέρια του να το χαρεί και πάνω απ'όλα να του αρέσει! Από σχέδια δε δυσκολεύτηκα καθόλου ένα Snoopy να πληκτρολογήσεις  σε μια μηχανή j αναζήτησης σου βγάζει χιλιάδες εικόνες, εκεί που αγχώθηκα είναι πως θα γίνουν αυτοί οι όμορφοι Snoopyδες, από σκίτσο καρφίτσα για τα κοριτσάκια και μπρελόκ για αγοράκια με τσόχα!  h Αφού βρήκα τα σχέδια και περίπου κατέληξα πως θα το έκανα άρχισα σιγά σιγά να κόβω, τα δε σκιτσάκια ήταν τόσο μικρά που μερικές φορές το ψαλίδι πήγαινε μηχανικά, τη μυτούλα, τα δαχτυλάκια, την ουρίτσα και πάρα πολλές λεπτομέρειες, μη με ρωτήσετε δεν ξέρω πως τα έκανα!
Όταν τα έκοψα, λέω ουφ έφυγε το δύσκολο κομμάτι, έτσι νόμιζα γιατί μετά ήρθε το ράψιμο - κέντημα και για ένα άτομο που δεν έχει ιδέα από κέντημα μου φαινόταν βουνό!.  Εκεί γελούσα μόνη μου πλέον, εγώ και ο Snoopy... c
Πως θα αποδώσω τα χαρακτηριστικά κάθε εικόνας, έτσι το τελικό αποτέλεσμα να είναι Snoopy και όχι ένα σκυλάκι που μοιάζει με Snoopy!  Μετά από πολύ άγχος για το αποτέλεσμα και αρκετή κούραση, περισσότερο ψυχολογική για το αν θα πετύχουν ή όχι οι Snoopyδες δημιουργήθηκαν και σας τους παρουσιάζω! a
Οι διαστάσεις στις καρφίτσες και στα μπρελόκ είναι περίπου 9 εκατοστά και οι Snoopy δεν ξεπερνάνε τα 6 εκατοστά.
Για φόντο έχω χρησιμοποιήσει διάφορα χρώματα τσόχας.

z Αξίζει να αναφέρω ότι ο Snoopy είναι από τους κύριους ήρωες του Peanuts, κόμικ του Αμερικάνου συντάκτη και σκιτσογράφου Charles M. Schulz για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ

Καλή Εβδομάδα :Ο)  k














♥ Η Κατακόκκινη Φράουλα!!! ♥

Ήρθε ο Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης!Όλη η φύση ξυπνάει και η γη φοράει το καταπράσινο φόρεμα της κεντημένο με τις πολύχρωμες και μυρωδάτες λεπτομέρειες!
Μου ήρθε ανοιξιάτικη όρεξη, αν και ο καιρός άλλα δείχνει, όμως δεν καταλαβαίνω τίποτα, γι'αυτο σήμερα θα σας παρουσιάσω την μπομπονιέρα βάπτισης και το μαρτυρικό βάπτισης με θέμα τη Φράουλα!

Ομολογώ ότι τις έχω δημιουργήσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αλλά τις τελειοποίησα μόλις την προηγούμενο μήνα! Παρατήρησα όμως το εξής, ως θέμα η φράουλα, αλλά και το λεμόνι της προηγούμενης ανάρτησης, είναι πολύ απλά θέματα, αλλά όσο πιο απλά τόσο πιο δύσκολα να τα δημιουργήσεις. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποδόσεις τη φράουλα όσο πιο κοντά στη πραγματική εικόνα, τον καρπό, τα φύλλα, το λουλούδι, διαφορετικά όλο το σχέδιο αλλοιώνεται και πάει χαμένο, το δοκίμασα και δυστυχώς δε μου βγήκε καθόλου!
Έτσι κατέληξα σε αυτές τις φράουλες που θα δείτε παρακάτω και πιστεύω να σας αρέσουν!

Για να τις Φράουλες χρησιμοποίησα κόκκινη τσόχα για τον καρπό, λαχανί και πράσινη τσόχα για τα φύλλα και λευκή με κίτρινη τσόχα για το λουλούδι.
Τα ίδια χρώματα τσόχας χρησιμοποίησα και για την μπομπονιέρα βάπτισης και για το μαρτυρικό βάπτισης.

Η φράουλα συμβολίζει την αγάπη και την καλή τύχη, ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών και μάλιστα στο Βέλγιο υπάρχει ολόκληρο Μουσείο αφιερωμένο σε αυτήν!

Καλό μήνα με όμορφες και ανοιξιάτικες, πάντα χειροποίητες δημιουργίες!!! :Ο)