Μπομπονιέρες Βάπτισης: Τα ζώα του δάσους - Τα Χελωνάκια!!!

Καλησπέρα και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους και σε όλες σας!
Σήμερα θα σας δείξω τα χελωνάκια που έφτιαξα για τη συλλογή με θέμα "Τα ζωάκια του δάσους"!
Τα χελωνάκια, όπως ξέρουμε όλοι μας, είναι η ήρεμη δύναμη του δάσους, πάνε σιγά σιγά, αλλά ουσιαστικά είναι τα πιο δυνατά ζωάκια γιατί κουβαλάνε το σπιτάκι τους στη πλάτη και αυτό θέλει πολύ κουράγιο! 
Η Χελώνα συμβολίζει την μακροβιότητα και την επιμονή, την συναντάμε σε πάρα πολλούς μύθους όλων των πολιτισμών. Η γνωστή ιστορία ο Λαγός και η Χελώνα από τους μύθους του Αισώπου, μας λέει ακριβώς πόσο επίμονο ζωάκι είναι η χελώνα. Πιο κάτω σας γράφω και την ιστορία έτσι γιατί μου άρεσε.

Ο λαγός και η χελώνα
Η χελώνα και ο λαγός μάλωναν για το ποιος τρέχει πιο γρήγορα. Τελικά, έβαλαν στοίχημα ποιός θα φτάσει πρώτος σ΄ένα σημείο και χώρισαν για να ετοιμαστούν και να ξεκινήσουν τον αγώνα. Ο λαγός, σίγουρος για τη γρηγοράδα του που είχε από φυσικού του, δε νοιάστηκε και πολύ για το στοίχημα και, στα μισά του δρόμου, έπεσε να πάρει έναν υπνάκο. Η χελώνα όμως, που ήξερε καλά πόσο αργοκίνητη ήταν, δε σταμάτησε καθόλου να τρέχει κι έτσι, αφού προσπέρασε τον κοιμισμένο λαγό, έφτασε πρώτη στο τέρμα και πήρε το βραβείο της νίκης! 
( Πηγή: Μικρή ανθολογία 1 Αισώπου Μύθοι, της Ζωής Βαλάση, Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα)

Τα Χελωνάκια μου, τρώνε χορταράκια και είναι πολύ ντροπαλά, όταν καταλάβουν ότι κάποιος τους παρατηρεί, αμέσως κοκκινίζουν τα μαγουλάκια τους, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες!
Για το σώμα της χελωνίτσας χρησιμοποίησα τσόχα σε δύο χρώματα πράσινου, όπως και για τις λεπτομέρειες του καβουκιού και για το κύριο μέρος του καβουκιού χρησιμοποίησα τσόχα, σε καφέ χρώμα. Τα χελωνάκια, ως θέμα είναι πολύ όμορφες μπομπονιέρες από μόνες τους, αλλά μπορούμε να κάνουμε μπομπονιέρες βάπτισης με όλα τα ζωάκια του δάσους! Όταν βλέπεις όλα τα ζωάκια του δάσους μαζί κλέβουν τις εντυπώσεις!

Επειδή βλέπω πως έγραψα ένα μεγάλο κείμενο σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες!

Εύχομαι το 2018 να φέρει πολύ δημιουργία σε όλα τα επίπεδα για όλους μας! :Ο)


Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο softer@otenet.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου